Cel mai bun pret la lenjerii pat din bumbac,3d,bumbac satinat

vacanta de iarna

Razvan sta la un etaj mai jos . Asa a cazut la sorti !

Dimineata ne-a prins cu o ninsoare ca la vadu lat , dar cu toate astea zapada era batatorita semn ca baietii astia nu glumesc cind fac turism montan. Am vazut 12 ratracuri intr-un garaj subteran (la altitudinea de 1900 m) si ma gindeam la lucratorii (muncitorii, pitecantropii, maimutele graitoare, cretinii , s.a.m.d) aia de la telescaunul din Sinaia care incep sa stringa scaunele de la 3 jumate , desi programul este pina la 4 jumate . Le string asa de devreme pentru ca ei trebuie sa plece la 4 jumate , nu turistul care-i da pita si salam pentru copilasi.

Socant este ca nu a ajuns nici o masina 4×4 la baza pirtiei , desi este un drum asfaltat de jos , care mai e si dezapezit.

Socant mai este si faptul ca nu vezi nici un smecher de genu’ predelean sau sinaian loco care sa faca pe ciumegul la coada la vin ( scuze nu e nici o coada la vin)

Tinid cont ca cel mai inalt virf din Romania este Vf. Moldoveanu 2544 m , vin si ma impresionez din nou cind intru in Marendalm, o cabana maaare, aflata la 2500 de m in care beau ca porcul un ceai negru in pahar de cristal si maninc ca animalul un strudel de mere cu sos de vanilie pe deasupra, gindindu-ma la cabana Babele si zeama lunga de acolo, la casierita de la telecabina Busteni si peturile de linga Sfinx. Cu burta plina de lichide si bunatati fac o indiferenta si ma urc in telescaunul acoperit si incalzit, si merg vreo 20 de minute , in viteza, catre un alt virf , aproape 3000 unde ne asteapta o alta cabana cu semineu pe mijloc, la fel de bine dotata cu feluritele produse specifice iernii, cu oameni draguti carora tu le dai banii din buzunar (sau portofel, dupa caz!) de buna voie, pentru ca nu te simti furat. De acolo se coboara pe o neagra combinata cu rosie , intersectezi Zet-ul (care leaga toate pirtiile intre ele) si dupa 10 -15 minute de coborire , decizi in ce parte s-o apuci . Si uite asa de vreo zece ori!

Dupa ora 4 isi deschid portile Afterschiu-rile . Adica, terase sau corturi , incalzite cu lampi speciale cu gaz sau infrarosu, in care se cinta , se bea , se maninca , se urca lumea pe mese si chiar se dezbraca in uralele mesenilor (cazul a doua turiste bete cui si blonde, foarte frummoase si degajate !) . Culmea este ca, desi muzica este proasta (din punctul nostru de vedere ) am cintat si dansat de n-am avut aer .

La hotel totu-i in regula : masa e pusa de la 6 jumate, piscina descoperita te face sa iesi pe ninsoarea asta afara – zapacitor, sauna isi face treaba dupa o zi de efort si vinu’ austriac e scump .Tocmai d-aia Razvan ma invata cum e cu aperolu’ si ma declar multumit pina cind ma bag la somn cu zimbetul pe buze – fara sa mai fac dus ca mi-e lene si ma dor grisinele .

Nu am visat ! Mi s-a intimplat iarna tecuta in Austria !

Responses to vacanta de iarna

  1. Adrian says:

    Of, Marginene, cum reușești tu să mă nervezi…

Post a comment

Copyright © Mihai Margineanu. Toate drepturile rezervate.
Developed by Sincrobit